در صورت تمایل به نمایندگی در شهر یا استان خود تماس بگیرید.

چراغ هالوژن بک لایت چیست؟

چراغ هالوژن بک لایت چیست؟

سیستم روشنایی بک لایت یا همان پنل بک لایت یک سیستم جدید در طراحی و تولید‌ محصولات روشنایی می باشد که دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند.

پنل بک لایت،  اغلب به صورت روکار و توکار ساخته می شود و نسبت به نوع دکوراسیون و معماری  از آنها استفاده میکنند. هیچ تفاوت ساختاری در تولید پنل های بک لایت رو کار و  پنل بک لایت توکار وجود ندارد و صرفا نسبت به نحوه ی نصب، تفاوت دارند. در پنل های بک لایت،  همانطور که از نام آن مشخص است، منبع نوری دقیقا در پشت صفحه شکننده نور (دیفیوزر) تعبیه شده است. و منبع نوری صفحه ای است متشکل ازتعداد زیادی LED  که به صورت منظم و بر روی آن قرارگرفته است. و به صورت سری موازی طراحی و مونتاژ شده اند. نظم و فاصله های یکسان LED های مونتاژ شده روی یک صفحه به عنوان منبع نوری بسیار مهم است زیرا بایستی نور از آن سطح به صورت یکنواخت منتشر شود که خروجی نسبتا یکنواختی حاصل گردد.

در غیر اینصورت تمرکز نوری در نقطه ای بیشتر و نقاط مقابل آن به عنوان نقاط کم نور و یا تاریک دیده میشود. در نسل قبلی پنل های روشنایی، که همچنان هم در بازار وجود دارد و از آن استفاده میگردد، نور تولیدی از منبع نوری به صورت مستقیم باز تاب نمیشدند و به نسبت (خیرگی) کمتری داشتند ولی میزان روشنایی آن متناسب با حجم و اندازه مساحتی آن محصول بود و این مسئله مشکلاتی را در طراحی و تولید محصولاتی با روشنایی بالا ایجاد می نمود.

 

به عبارتی هر چه توان بیشتری در منبع روشنایی نیاز داشتید محصولی با حجم بسیار بزرگتر نیاز داشتیم. این افزایش حجم نسبت به توان تولیدی در پنل های بک لایت نیز وجود دارد ولی آنقدر چشم گیر نیست و نیز در تولید پنل بک لایت پارامتر دیگری نیز برای افزایش توان مصرفی به ما کمک میکند . آنهم تراکم LED  های مونتاژ شده بر روی صفحه میباشد.  چنانچه مشکل بالا رفتن دمای چیپ ها را حل کنیم ، با افزایش تراکم LED ها بر روی برد منبع نور، میتوانیم نور بیشتری تولید کنیم.در اینجا لازم است این نکته را یادآور شویم که هر چقدر تعداد LED  ها در پنل بک لایت با وات کمتر و تعداد بیشتر تولید شود در نهایت  نور یکنواخت تر و یکدست تر ی داریم . در غیر اینصورت بایستی فاصله ی منبع نور تا دیفیوزر بیشتر شود.

 

لازم به ذکر است که مهمترین موضوع در تولید چراغ های بک لایت ، دفع حرارت تولید شده توسط منبع روشنایی میباشد که طبق قاعده LED  ها بر روی برد های آلومینیوم توسط دستگاه های پیشرفته مونتاژ میشود، ولی این سطح آلومینیومی جهت دفع حرارت آن کافی نیست و مارا ملزم به انتقال حرارت به سطوح دیگر خواهد کرد. در همین راستا، برد های مونتاژ شده ی آلومینیومی را مجددا بر روی یک بدنه ی آلومینیومی نصب میکنند. البته در توان های پایین با بدنه های پلاستیک هم تولید میگردد اما بسیار در دوام محصول تاثیر گذار است. در اکثر موارد به دلایل ذکر شده از بدنه  های آلومینیومی استفاده میکنند که سطح تماس بدنه با هوا نسبت به توان خروجی منبع روشنایی رابطه ی مستقیم دارد. هر چه توان چراغ بک لایت بالاتر باشد از بدنه های بزرگتر و با سطح تماس بیشتر استفاده میکنند که این امر موجب بزرگتر شدن محصول میگردد، به همین دلیل است که هیچ گاه یک چراغ بک لایت، از یک سایز خاص نمیتواند کوچکتر باشد.

به طور مثال شما میتوانید یک چراغ بک لایت با قطر 5 سانتی متر و 20 وات توان، تولید کنید اما نسبت به دفع حرارت آن مجبور هستید بدنه ی بزرگتری انتخاب کنید که این در نهایت امر موجب بزرگتر شده محصول میگردد.

 

حال با توجه به اینکه نور انتشار یافته از این سطح مونتاژ شده به میزان قابل توجهی خیرگی دارد و نیز نور یکدست تر و تمیز تری دریافت کنیم بایستی از یک پوشش مناسب با شکنندگی نوری بالا استفاده کنیم تا خروجی مطلوب تری دریافت کنیم .

 

چراغ های بک لایت با پرتاب نور بهتر:

توجه داشته باشید این نوع محصولات به دلیل انتشار نور مستقیم در یک جهت، پرتاب نور بهتری نسبت به پنل های سقفی معمولی دارند و از آن میتوانید در سقفهایی تا ارتفاع 3.5 متر به راحتی  استفاده کنید . و پرتاب نور آن به گونه ای است که با افزایش تعداد روشنایی میتوانید نور سطح زمین را به حد مطلوب برسانید . کسانی که در این امر تجربه دارند میدانند که با پنل های سقفی معمولی این کار عملا امکان پذیر نیست زیرا پنل های سقفی معمولی پرتاب نور خوبی ندارند و بازتاب نوری آنها در این ارتفاع به سطح زمین بسیار ضعیف خواهد رسید. و از آنها در سقف هایی نهایتا تا ارتفاع 3 متر استفاده میگردد. با همین تکنولوژی انواع روشنایی های بک لایت در سایز ها و وات های متفاوت ، توکار و روکار تولید و به بازار عرضه میگردد.

 

زمانی که پنل های سقفی معمولی به بازار ارائه شد، انقلاب گسترده ای در صنعت روشنایی ایجاد گردید و طرز فکرما را نسبت به انتخاب روشنایی تغییر داد . مشتریان دیگر سمت سینی های سقفی و روشنایی های اف پی ال ، هالوژن ها  و … نرفتند و سعی کردند از همین محصول جدید بخاطر مصرف پایین ، سادگی و زیبایی آن استفاده کنند .هر چند طراحی ویژه و خاصی نداشتند اما نسبت به محصولات با کاربری مشابه بسیار بهتر بودند و با وارد شدن بک لایت ها به بازار ، به دلیل زیاد بودن نور آنها ، پخش نور خوب ، پرتاب نور خوب، به سرعت جای پنل های سقفی معمولی راگرفت و این موضوع روز به روز فراگیر تر میگردد.

 

از چراغ های بک لایت میتوانید در نورپردازی آشپزخانه و نورپردازی سالن و … استفاده کنید. چراغ های بک لایت در سایز های متنوع تولید میگردد و به بازار لامپ و روشنایی روانه میشود. نور زلال و جذاب آنها برای فضاهای تجاری نیز مناسب است. بهتر است برای فضاهای تجاری چراغ های بک لایت را با چراغ های سی او بی ترکیب نمود. البته چنانچه ارتفاع سقف تجاری شما بیش از 3.5 متر باشد ، بهترین پیشنهاد چراغ های سی او بی هستند و چراغ های بک لایت در این ارتفاع راندمان نوری کمتری دارند .

 

اخیرا این چراغ ها در سایز های کوچک و به صورت توکار بسیار تولید میگردند. زیرا جایگزین بسیار مناسبی برای هالوژن های توکار هستند و قیمت تمام شده آنها مناسب تر است. خیرگی و تیزی نور چراغ های بک لایت مانند هالوژن ها میباشد. چراغ های خطی توکار، روکار و آویز از دسته پنل های بک لایت محسوب میگردد که با ظاهری متفاوت تولید و عرضه شده اند. بنظر میرسد هر چه پیش میرویم ، تمام سیستم های روشنایی بر پایه ی بک لایت ها تولید میگردند. که پر مصرف ترین آنها ، پنل های بک لایت توکار و روکار معمولی هستند .خرید پنل بک لایت اخیرا بیشتر از هر نوع محصولات ال ای دی افزایش چشمگیری داشته است

 

طرحی نو از پنل های بک لایت به نام فرم لس 

طراحان سیستم های روشنایی، به طراحی نوعی پنل بک لایت به نام فرم لس، تغییرات عمده ای در نورپردازی داخلی ایجاد کرده اند . طبق تجارب گذشته ، همیشه پنل های بک لایت توکار دارای یک فرم در قاب بیرونی محصول بوده است که در نمای پنل دیده میشود . به عبارتی نمای بیرونی پنل متشکل از حجم میانی پوشیده شده با دیفیوزر که محل ساطع شدن نور میباشد و یک قاب دور که لبه ی پنل جهت نصب میباشد و این لبه در نمای چراغ حدلق یک سانتی متر میباشد . اما در طراحی جدید با نام فرم لس، نمای پنل بک لایت دارای حجم، و  کمی برجسته است و هیچ لبه ای در دور محصول دیده نمیشود.

 

پنل های بک لایت فرم لس در اندازه های متفاوت تولید و به بازار عرضه شده است . البته هم نوع توکار و هم نوع روکار . با شکل ظاهری دایره و مربع نیز تولید میشوند . خصوصیت مهم پنل بک لایت فرم لس توکار، متغیر بودن فاصله ی بین فنر ها میباشد که اصطلاحا سایز شو گفته میشود، و به یک سایز برش خاص نیاز ندارد . به طور مثال برای پنل بک لایت فرم لس توکار 10 وات ، سایز برش از 50 تا 100 میلیمتر پوشش داده میشود . و این سایط برای 24 وات از 50 تا 180 میلی متر میباشد .

 

این گونه محصولات هم با بدنه ی پلاستیک و هم با بدنه ی آلومینیوم تولید میگردد .

خرید پنل بک لایت برای کلیه ی مراکز اداری ، مسکونی و تجاری متناسب با ارتفاع سقف آنها توصیه میگردد.nstadp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری در
https://www.taralightingco.com/?p=756
لینک کپی شد
0
X